Struligt UEM för Moqvist

Skidorientering

Nervositet, några missar och olyckliga fall gjorde att toppresultaten uteblev för Lovisa Moqvist på ungdoms-EM i skidorientering. Men Lerumsåkaren blev bästa svensk i två av tre individuella distanser.

Tävlingarna avgjordes i Piteå förra veckan och Lovisa Moqvist, Lerums SOK, deltog för första gången i ett internationellt mästerskap efter sin debut som skidorienterare förra säsongen. På de två första distanserna var hon högst upp av svenskarna i resultatlistorna. Hon tog sin bästa placering i andra loppet, sprint, med en elfteplats. Dessförinnan hade hon kommit på 14:e plats i långdistans och det blev även en 16:e plats på medeldistans.

– Inför den inledande långdistansen var jag väldigt nervös och med några sämre vägval och missar blev det också en sämre placering. Efter det var jag taggad på sprinten och medeldistansen men på båda blev det lite stolpe ut, sammanfattar Lovisa Moqvist.

Ett fall gjorde att hon tappade en topp sex-placering i sprinten och på den efterföljande medeldistansen blev det ytterligare ett fall där hon slog i huvudet.

– Resten av banan hade jag problem med balans, yrsel och att fokusera blicken på kartan. Som tur var blev det bättre till söndagens stafett och där gjorde jag ett bra lopp utan misstag.

Lovisa Moqvist var betydligt snabbare än sina konkurrenter på näst sista sträckan och förde upp Sverige på bronsplats, till sist blev det dock en sjätteplats.

– Överlag så har tycker jag att jag har gjort helt okej lopp men är bara nöjd med min sträcka i stafetten.