Nystar upp. Polis och åklagare arbetar just nu för fullt med utredningen.

Två män häktade för grovt brott i Floda

Floda

Polis och åklagare håller på att nysta upp vad som skett vid det grova brott som begicks i Floda förra veckan. Två unga män har häktats för delaktighet och flera andra är misstänkta. Åklagaren är dock fortsatt förtegen om mycket i ärendet.

Kammaråklagare Daniel Larson begärde i förra veckan två män häktade för delaktighet i brottet som uppdagades i Floda förra söndagen. Det är fortsatt oklart exakt vad det är som har skett, åklagaren vill i nuläget inte gå ut med mer information.

– Det beror på utredningstekniska skäl, utredningen kan komma att försvåras om vi går ut med mer information, förklarar han.

Mycket oklart

Vad som är klart är att brottstiden är mellan fredagen den 22 februari och söndagen den 24 februari. Också klart är att Alingsås tingsrätt beslutade om häktning för männen, som är 26 respektive 24 år och inte hemmahörande i kommunen utan i andra närområden till Göteborg. Den äldre av dem häktades för människorov och grov misshandel och den yngre för människorov. Båda är häktade på sannolika skäl, vilket är den högre graden av misstanke.

Väntas växa

I förra veckan var två andra män anhållna för delaktighet i brottet. Daniel Larson beslutade att släppa dem fria, men de är fortsatt misstänkta. Och nu har ytterligare två män anhållits. Åklagaren ska antingen begära dem häktade eller släppa dem fria någon gång innan lunchtid på torsdag.

– Alla misstänkta nekar till brott.

Antalet misstänkta väntas växa ytterligare.

Söker vittnen

Polisen söker fortsatt vittnen som har sett något som kan ha att göra med händelsen.

– Vi vill att de som har sett något misstänkt i området kring Floda Strandväg mellan onsdagen den 20 och söndagen den 24 februari ska höra av sig till polisen om detta. Det kan vara personer som har uppträtt märkligt eller misstänkta bilar, säger Peter Adlersson, presstalesman på polisen.

Den som har information kan ringa 114 14.