Bensin och oxfilé stals

Kommunen

Det var en relativt lugn vecka i kommunen enligt polisen. Bensinsmitning och oxfiléstöld är några av händelserna som inträffade.

På fredagen inträffade två bensinsmitningar vid Cirkle K i Floda. Tankningarna var på drygt 700 kronor styck. Den första inträffade vid 12.30 och den andra cirka två timmar senare.

– När jag kollade registreringsnumret på en av bilarna stod den på en person som hade 20-25 bilar skrivna på sig, så det var förmodligen inte han som körde, säger utredningsbefäl David Hallberg.

Tog kött

Dessutom är en man misstänkt för att ha stulit varor till ett värde på 1 007 kronor på Ica Kvantum i Lerum. Gränsen för att brottsrubriceringen ska bli stöld i butik går vid 1 000 kronor så han hade plockat på sig varor precis över gränsen för den grövre rubriceringen.

Mannen hade tagit två paket oxfilé, värda 448 och 487 kronor, och plockade sedan även på sig en hårborste och ett cerat.

– Han hade stoppat varorna i innerfickan och gick sedan till kassan för att betala sina frysta grönsaker, säger David Hallberg.

Det var en civil väktare som upptäckte brottet.

Inga inbrott

I övrigt har det tidigare varit ovanligt många bostadsinbrott för den här årstiden men detta ser ut att ha stannat av. Polisen vet inte helt säkert varför.