Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Elin Lundblad gjorde två mål och utsågs till Flodas bästa spelare.

Floda föll i kvalet

Innebandy

Efter en mållös första match rasslade det till ordentligt i returen. Tyvärr för Floda IBK:s del var det motståndarna som gjorde de flesta målen. IBF Örebro Ungdom vann och tog sig vidare i det allsvenska kvalet.

Efter den oavgjorda matchen på hemmaplan väntade en resa till Örebro i söndags. Floda hittade nu nätmaskorna flera gånger, men gästerna gjorde dubbelt så många mål och vann med 10–5. Noll mål i den första matchen blev därmed till 15 mål i den andra.

– Lagen skapade chanser i det första mötet också men båda filmade matchen och de försökte hitta våra svagheter och vi deras, säger Jonas Lundblad, tränare i Floda.

I målprotokollet ser det ut som att Örebro gjort den läxan bättre, men enligt Flodatränaren var det bristande fotarbete snarare än analys och taktik som fällde avgörandet.

–  Jag vill nog säga att det beror på att vi inte gjorde jobbet i den andra perioden. Vi pratade om att ligga nära deras spelare men i den andra perioden tappade vi det fullständigt och de var giftiga när de fick för mycket utrymme.

Örebro gjorde då fem mål samtidigt som Floda blev mållöst och matchen var i praktiken avgjord vid ställningen 8–1. Hemmalaget gjorde sedan ytterligare ett mål innan Floda trots allt visade moral och snyggade till siffrorna.

–  Vi gjorde vad vi kunde, skapade många chanser och kunde ha kommit ännu närmare.

Kvalförsluten svider, men Jonas Lundblad ser ändå ljust på säsongen där Floda för första gången tog sig till allsvenskt kval.

–  Luften går ur en, men vi får ändå vara nöjda när vi tittar på hela säsongen och vad vi presterat. Hela laget ska vara stolta.

Nu hoppas Jonas Lundblad att man lyckas bredda truppen till nästa säsong och årets serieseger gör Floda attraktivare.

–  Vi vill fylla på med några spelare med spetskompetens och det är lättare när man ligger i det här skiktet, men framför allt vill vi försöka behålla de spelare vi har och kontraktet går ut för några av dem.