Granbom tror på tredje gången gillt

Fotboll

Nykomlingen Tollered har startat division 2 med två förluster, men det har varit knappa sådana och nu tror tränaren Tomas Granbom på seger i den tredje matchen mot Guldheden/Solängen.
– Då får vi förhoppningsvis spela på Spinnarvallen, den ser grön och fin ut, säger han.

0–1 mot Göteborgs FF på Flodala i premiären följdes upp av ytterligare en 0–1-förlust borta mot Fristad/Borgstena/Sparsör på skärtorsdagen.

– I första matchen var det rättvist att GFF fick in bollen till slut även om det dröjde till den 88:e minuten. I den andra matchen borde vi haft med oss en poäng. De hade ett skott på mål som de satte medan vi hade två ribbskott och en boll på mållinjen, det var helt sanslöst, säger Tomas Granbom.

På söndag spelar Tollered (tidigare Tollered/Floda) mot Guldheden/Solängen.

– Det blir nog fysiskt som i första matchen och jag tror att det blir proppen ur.

Tränaren hoppas nu att laget får en ”riktig” hemmapremiär med spel på Spinnarvallen istället för Flodala.

– Vi möter ett konstgräs- lag så de kanske har svårt för naturgräs, säger han.

Tollered utgörs för tillfället av en trupp på 24 spelare varav fyra nyförvärv: Madeleine Forsberg, mittback som kommer från Krokom/Dvärsätts IF och spelat elitfotboll med Östersund, Lovisa Assarsjö, back/forward från IFK Göteborg, samt mittfältarna Tilda Ricci och Märta Carlsson från Stenkullens juniorlag.
Dessutom kommer målfarliga forwarden Clara Wernbo hem från USA i maj.

Samtidigt har man tappat tre spelare: Ida Gustafsson, som flyttat till Kalmar och spelar med Möre BK, samt Johanna Anderzén och Malin Lindgren som slutat, den sistnämnda på grund av en korsbandsskada.