Foto: Daniel Elfvelin
Målvakten räddade det här friläget men Pelle Jacobsson gjorde två mål för LIS.

LIS vann premiären

Allmänt

Uppdrag bromsa fallet är ambitionen när Lerums IS nu tar sig an motståndarna i division 4. Det nykomponerade laget startade bra genom att slå IK Zenith i premiären.

– Men vi ska inte blåsa upp det här, säger LIS tränare Dragan Sinik, som inte vill jubla för högt efter bara en omgång.

Efter att ha halkat ner två divisioner på lika många år sker nu en nystart i LIS. Endast fyra man från förra årets trupp finns kvar – Christoffer Skogum, Patric Andersson, Jakob Kjellberg och Imran Khamidov.

Den 22-årige lagkaptenen Christoffer Skogum är äldst i ett väldigt ungt lag som annars nästan uteslutande består av juniorer, som dock kommer väl förberedda efter den högklassiga U19-serie de spelade i förra året.

– Den håller lika hög kvalitet som division 4, men ett A-lag är ett A-lag, säger Dragan Sinik, som nu tagit klivet till seniorspel tillsammans med sina juniorer.

Fyra mål

Lerum fick bästa tänkbara start mot Zenith när man tog ledningen med 4–0 i första halvlek. Lerum såg ut att ha total kontroll över matchen, men när gästerna fick in en reducering i början av den andra började det smyga in sig premiärnerver hos hemmalaget, som dock höll undan och vann med 4–2.

–  Det såg bra ut i den första halvleken, sen tappade vi spelet i den andra och fick det jobbigt när de började lyfta in långa bollar. Men jag tycker att vi vann rättvist och nu är premiären avklarad, konstaterar Dragan Sinik.

När LT träffade den nye A-lagstränaren i höstas gjorde han klart att det inte finns några ambitioner för ett omedelbart återtåg till division 3, utan att laget behöver minst ett år i fyran innan det kan vara aktuellt att sikta uppåt igen. Hur stor värdemätare Zenith är återstår att se och han vill inte dra för stora växlar efter bara en omgång.

– Det har sett bra ut på försäsongen där vi spelat jämnt mot division 3-lag och segern var ett kvitto på att vi tränat bra, men det kommer nog att svänga en del i den här serien och det här blir ett läroår.

Guldheden nästa

På fredag väntar nästa match mot Guldheden. Dragan Sinik förväntar sig då en annan matchbild jämfört med premiären och att LIS har enklare att spela enligt sin matchplan.  

– Det ska bli roligt att möta Guldheden. Jag tror att de är ett mer spelande lag och då kan vi också spela ett spel som är mer åt det hållet som jag vill spela och jag tror att vi kommer att ligga lite högre upp i planen. Vi siktar på tre poäng men det blir tufft, de var ett topplag förra året.