Tränarna Girts Jekabsons och Tamara Kuchiki uppmuntrar Måns Westman inför det som ska bli ett guldåk.

LKK rodde tävlingen i hamn

Konståkning

Det var inte bara åkarna som stod inför en tuff uppgift i Frölundaborg, det gjorde även Lerums Konståkningsklubbs funktionärsstab. Elitseriefinalen var klubbens största arrangemang någonsin.

LKK fick förtroendet tillsammans med Göteborgs Isdansklubb efter att under många år anordnat tävlingar på lokal och regional nivå. Vättlehallen saknar bland annat Svenska Konståkningsförbundets krav på publikkapacitet och tävlingen avgjordes i Göteborg och inte Stenkullen.

Tävlingsledaren Per Andersson rapporterar att allt från att hålla tider till teknik fungerat väl.

– De tävlande konståkarna hade alltså rätt förutsättningar för att kunna prestera, och domarpanelen kunde fokusera på sin uppgift, det vill säga att döma tävlingen, säger han.
– Vi har lärt oss massor som vi kan ta med oss in i vår fortsatta verksamhet, och inför eventuellt kommande stora arrangemang i framtiden.

Han gläder sig också åt LKK-framgångarna och konstaterar att klubben ligger bra till i den svenska eliten. Även klubbens nya tränare Tamara Kuchiki är nöjd.

– Fyra av fem åkare tog medaljer. Det är en ganska god utdelning och även Frida (Sandgren) hade potential att ta en medalj.

De har lyckats bra med att bibehålla formen så här sent på säsongen, säger hon.

Tamara Kuchiki kommer från USA och blev utsedd till Årets tränare i Sverige 2017-2018. Hon klev in som elittränare vid sidan av Girts Jekabson i januari och har haft en bra start i LKK.

– Det är en fantastisk klubb med ett bra fokus på åkare på alla nivåer och alla åkare är drivna, säger hon.