Riskfyllt att cykla i grusiga backar

lt-debatt

Nu får det minsann hända något! På hösten vid minsta lilla snöflinga och frostgrader är alla snöplogar ute och röjer och grusar fort som tusan. Jag gissar att det handlar om en massa ob-tillägg för det råkar ju alltid hända på en helg. Sen ligger gruset där tjockt, vasst och obehagligt månad efter månad. För några veckor sedan började så äntligen borstbilarna borsta bort allt grus och flis. Men det är nåt fel på planeringen och tillgången till borstbilar för det går minsann inte snabbt!

Jag anser att det är minst lika riskfyllt att cykla ner för grusiga backar som att halka på snön. Kan vi inte lika gärna sluta asfaltera och ha grusvägar istället för att ha den här ofungerande segdragna proceduren år efter år? Dela hellre ut broddar än grusa så hysteriskt, det borde vara både billigare och skonsammare på många sätt.

  • Nanna