Foto: Manuela Nicoletti

Siverholm trea i Italien

Motorsport

I helgens sista deltävling i World Series Karting fick William Siverholm kliva upp på podiet efter en tredjeplats.

Framgången kom i konkurrens med Europas bästa förare i Italienska Sarno utanför Neapel. De 100 bästa förarna i världen från 20 länder tävlar i klassen.

– Efter lite stolpe ut var det skönt att äntligen få lite ”payback”. Farten har verkligen funnits där i år och William har gjort mycket bra ifrån sig och imponerat på många internationellt, säger pappa Pierre Falck.

I den första deltävlingen var han i ledningen när han blev påkörd bakifrån på sista varvet och i den andra deltävlingen var han inblandad i en startkrasch. Den här gången avancerade han upp från åttondeplats till tredjeplats i finalen.

– Det här var det absolut bästa resultatet hittills och en stor framgång av en svensk i Europa. En bra start och en skopa gott självförtroende inför EM-serien som startar i påsk på franska banan Angerville utanför Paris.