Konstnärer. Sven Pettersson, Anna Kaber, Gun Eld Sandström, Tommy Hansson, Inger Jedenberg, Viva Hildingsson, Gunli Agnarsson och Liselotte Klingener, Eva Magnusson saknas på bilden men hon kommer också att vara med.

Ställer ut i Hedefors

Hedefors

Nu till helgen finns det chans att se konst i tre olika lokaler i Hedefors. Det är ett gäng konstnärer från Lerum, Mölnlycke och Sävedalen som nu gör gemensam sak för att skapa ett roligt konstevent.

Den helt nya lilla konstrundan Konstyra går av stapeln nu till helgen, den 6 och 7 april, i Hedefors som ligger mellan Stenkullen och Lerum. De tio konstnärerna kommer att visa sina verk i tre lokaler i Hedefors bruk – Hotell Dahlia, Konstfabriken och Gun Eld Sandströms ateljé.

Konstverk med bredd

Konstnärerna vill ge allmänheten möjlighet att titta på något av all den konst som produceras i närmiljö. Och under helgen kommer det att bjudas på konstverk med bredd och variation. Målningar kommer att visas i Konstfabriken och Gun Eld Sandströms ateljé och silversmycken, skulpturer och konstsmide i Hotell Dahlias lokal.

Kan bli fler tillfällen

– Vårens evenemang blir förhoppningsvis det första i en lång rad, vi vet inte säkert ännu men hoppas att arrangemanget ska bli återkommande, säger Inger Jedenberg, en av konstnärerna vars målningar kommer att visas i Konstfabriken.

Huruvida det blir ett återkommande evenemang eller inte beror bland annat på om besökarna uppskattar initiativet.

Varför gör ni detta?

– För att vi vill göra en rolig aktivitet på våren, och för att vi vill nå ut med vår konst, svarar Viva Hildingsson.