I klass D14 vann Lerums Elsa Moqvist närmast före före klubbkompisen Maja Axelsson.

Stor tävling i Riddarsten

Orientering

Hundratals orienterare gästade i helgen Lerum och tävlade i terrängen kring Riddarsten. Detta när Lerums SOK och Sjövalla Frisksportklubb tillsammans arrangerade årets upplaga av Göteborgsdubbeln.

Vartannat år kommer tävlingen till kommunen. För två år sedan var man i Floda och nu avgjordes den alltså i Lerum. Under lördagen och söndagen gav sig totalt 1 800 orienterare ut i terrängen från startplatsen i början av Riddarstens motionsslinga.
De flesta var från Västsverige, men med få tävlingar som arrangeras så här tidigt på säsongen hade man också mer långväga gäster. Och deltagarna fick bekänna färg, enligt tävlingsledaren Henrik Melkstam.

– Skogarna norr om Riddarsten kan vara nog så avancerade och en del banor gick bort mot Hultet, där har vi inte varit tidigare, säger han.

Henrik Melkstam är nöjd med helgen.

– Det gick bra och det var ju ett underbart väder också, säger han.

De båda föreningarna ansvarade för tävlingarna varsin dag. LSOK var först ut vilket gjorde att bara 17 hemmalöpare deltog på lördagen jämfört med 71 på söndagen. Det blev flera medaljer varav sex guld – Gustav Hedlund vann två klasser och Hilding Martinson, Maja Axelsson, Simon Alfredson, Lisa Gunnarsson och Elsa Moqvist tog varsin seger.

Det fanns också möjlighet att delta i arrangemanget utom tävlan.

– Vi hade ungefär 300 per dag som sprang på det vi kallar för öppna banor.