• MÅNGA SAKER ÄR DET.

Tröttnade på vädret – köpte husvagn

Floda

Under flera år trotsade Paulina Ulfvensköld väder och vind för att besöka marknader där hon vid ett litet bord la upp sina hemmagjorda saker.
Nu har hon tröttnat och köpt en husvagn, där hon kan förvara allt.

– De senaste åren har jag avstått från flera marknaden för att det varit så dåligt väder. Jag har inriktat mig på inomhusmarknader, men nu blir det ändring på det.

Sedan två år driver Paulina Ulfvensköld företaget Dexxi Design. Hon syr barnkläder, tillverkar smycken och heminredningsdetaljer. Hon berättar att hon redan som liten flicka började sy sina dockkläder och att det intresset följt henne genom livet.

– Grunden till min verksamhet är sömnad då det är mitt stora intresse och jag har det i blodet eftersom många av mina släktingar är skräddare.

– Smycken har jag också inriktat mig på eftersom jag hade ett UF-företag då jag gick på gymnasiet, där jag sålde smycken.

Tidigare hade Paulina verksamheten som en hobby, men bestämde sig för att registrerade Dexxi Design som ett företag i september 2017. Hon berättar att hon har en mängd idéer och kreationer i huvudet, som nu under mammaledigheten får utlopp.

Rustar upp husvagnar

Ett annat intresse vid sidan av sömnaden är att köpa gamla husvagnar, som hon rustar upp och säljer. Hon säger att det är projekt hon tycker är kul och den som inhandlades i december är den tredje i ordningen.

– Jag hade börjat fundera på en rullande butik, där jag alltid har tak över huvudet för mig och mina kunder. Sedan jag köpte den har jag pysslat inne i husvagnen, så nu ska jag ta mig an utsidan. Här kan jag förvara allt på ett smidigt sätt och behöver inte välja bort vissa saker för att bordet är för litet. Dessutom kan jag låsa om sakerna om jag behöver uträtta något ärenden.

Nyligen invigde hon husvagnen med lite mingel och premiärturen går till Vårgårda under den här månaden. Därefter blir det många marknader för Paulina Ulfvensköld och hennes husvagn.