Vill sälja bostäderna till Förbo

Kommunen

Lerums kommunen vill sälja sina bostäder i Aspenäs Villastad, AVAB, till Förbo.

Det föreslog en enig kommunstyrelse. De permanenta bostäderna bosätter idag dels nyanlända och dels kommunmedborgare som fått bostad via boplats.se. Totalt handlar det om 80 bostäder utspridda i kommunen. Ett av huvudargumenten för försäljningen är att det är svårt att få en hållbar ekonomi i AVAB med så få bostäder. De tillfälliga bostäderna, som enbart bosätter nyanlända, kommer övergå till Lerums kommun.

– Det känns både bra och rätt att föreslå att bostäderna säljs till Förbo. Förbo är en stort och seriöst allmännyttigt bostadsbolag, dessutom delägt av Lerums kommun, som med sina befintliga 1 300 bostäder i kommunen kommer kunna förvalta AVAB:s bostäder bra, samtidigt som de enligt avtal stöttar kommunen med att erbjuda bostäder för framtida nyanlända som anvisas till vår kommun. En win/win-situation helt enkelt, konstaterar Alexander Abenius, Moderaterna, kommunstyrelsens ordförande.