Filip Helmroth och Medhane Tumzghi, tvåa och etta i herrklassen, samt Jenny Nilsson, tra bland damerna. Foto: Daniel Elfvelin

Klubbchefen fick rätt

Sport

Topprestationer av hemmalöparna och rekordmånga deltagare i Energiloppet för de yngsta barnen. Det var de största glädjeämnena för Lerum Friidrott.

Ulf Gimlegård, klubbchef för arrangörsklubben, fick rätt när han förutspådde att det skulle bli en jämn kamp mellan Medhane Tumzghi och Filip Helmroth i herrklassen och att även Linnea Ivarsson skulle ta en ny medalj.

– Det betyder mycket för våra yngre när de ser att man kan bli en duktig löpare i Lerum Friidrott, säger han.

Han gläds också med flera andra löpare från klubben som sprang snabbt, och lyfter fram Lucas Frew som kom trea i 16-årsklassen och 20-åriga Julia Johansson, fyra i damklassen.

– Vår tränare Mikael Zachrisson lägger upp bra program och vi har flera bra löpare nu som sporrar varandra på intervallpassen. Som löpare tränar du mycket på egen hand men just de här kvalitetspassen i högt tempo är bra att köra tillsammans.

Lerumsloppets olika klasser lockade tillsammans 1 233 deltagare. Det är drygt hundra personer färre än i fjol, vilket Ulf Gimlegård tror beror på den allmänna trenden med färre löpare i asfaltsloppen. Men han konstaterar att det ändå var ett stort intresse med en stor publik på Bagges torg.

– Och i Energiloppet slog vi rekord igen, det var 223 barn som sprang, säger klubbchefen och konstaterar att det var 25 barn fler än i 2018.

Ett 20-tal deltagare utnyttjade nyheten med Fun Run, där de sprang loppet utan att hamna i någon resultatlista.

– Vissa tycker att det är roligare att springa utan att skylta med resultaten och vi vill ha något för alla.