• Rasmus Karlsson. Arkivfoto: Daniel Elfvelin

”Amerikanskt” hattrick – och Goik vann

Fotboll

Efter segern i derbyt tycks Stenkullen ha hittat formen, och Rasmus Karlsson visade vägen med ett hattrick när Lerum reste sig efter nederlaget. Båda lagen vann den gångna veckans matcher.

Stenkullen mötte Guldheden borta och matchen stod och vägde när Felix Martinsson blev fälld i straffområdet i samband med en hörna efter en halvtimmas spel. Tobias Hansson gjorde inga misstag från elva meter utan satte sitt åttonde mål för säsongen.
I den andra halvleken dominerade Stenkullen, men det dröjde innan man utökade ledningen till 0–2, vilket också blir slutresultatet.

– Guldhedens duktiga målvakt samt kapten i mittförsvaret stred som lejon där bak. Men i den 72:a minuten fick vi en frispark från kanten som Felix (Martinsson) från långt håll lade perfekt och efter en studs gick rakt in i mål, säger Ingemar Holm, senioransvarig.

Stenkullen klättrade i och med segern upp på fjärde plats i tabellen, men man ligger fortfarande en poäng bakom Lerum, som dock har en match mer spelad. Efter att ha gått mållösa från derbyt vann man nu med hela 5–1 mot Nol.

– Stenkullen var bättre än oss och straffade oss, men nu tog vi ett par kliv framåt och då straffade vi Nol, säger tränaren Dragan Sinik.

Patric Andersson gjorde 1–0 i 31:a minuten och därefter gjorde Rasmus Karlsson ett hattrick när han utökade till 3–0 innan första halvlek var slut och sedan gjorde ytterligare ett mål. Patric Andersson gjorde Lerums sista mål i 70:e minuten innan gästerna fick ett tröstmål med några minuter kvar att spela.

Tremålsskytten Rasmus Karlsson har precis som Isaac Wigermo och Erik Armskogh uppehåll från sina studier i USA och spelar med Lerum över sommaren. Lerum brukar få ”amerikansk” förstärkning på somrarna och nu är tillskotten extra välkomna.

– Det är välbehövligt, vi har tolv spelare på skadelistan, många skadade fötter och baksida lår, säger Dragan Sinik.

I morgon, torsdag, slåss Lerum för att behålla sin tredjeplats i tabellen när man möter jagande Kortedala på bortaplan.

– Det blir nog lite tuffare, säger Dragan Sinik.

Stenkullen möter tabellåttan Stenkullen hemma på fredag.