Demonstration i Gretas fotspår

Lerum

På fredag ordnar Lerums Naturskyddsförening en demonstration på Bagges torg för klimatet.
Huvudtalare är Eva Cinthio, som också har det övergripande ansvaret.

Demonstrationen i Lerum är en del i det globala arbetet för världens klimat. Denna dag har Fridays For Futur utlyst ytterligare en global skolstrejk, som sannolikt kommer att äga rum på mer än 2 000 platser runt om i världen. Uppskattningsvis engagerar sig 125 länder i denna dag.

– Människor samlas för att visa sin upprördhet över hur vårt fina jordklot riskerar att helt förstöras och sin vilja att förbättra situationen, konstaterar Eva Cinthio och fortsätter:

– Jag försökte få Greta Thunberg att komma till Lerum, men hon kommer att delta i den stora demonstrationen i Kungsträdgården i Stockholm. Jag har också kontaktat rektorerna på kommunens alla skolor och bett dem att uppmana lärarna att diskutera klimatet med eleverna och att bildlärarna låter eleverna tillverka egna plakat.

I ett pressmeddelande säger Greta Thunberg:

– Vi står inför en existentiell kris, den största krisen mänskligheten någonsin stått inför. Men den har ignorerats i decennier och fortsätter att ignoreras och vi unga accepterar inte det längre. Därför strejkar vi. Vi kämpar för vår framtid och vi kommer inte att ge upp.

Klimatdemonstrationen på Bagges torg är mellan klockan tre och klockan fem på fredag.