Dominanter på hemmaplan

Ridsport

Det blev en lyckad tävling för många ryttare i Nääs Hästsportförening när klubben i helgen arrangerade Åbyhoppet för sjunde året i rad på Åby travbana. Fredagens två klasser togs hem av My Wissén i klass 1 och Jennifer Edbom i klass 2, där det blev en pall med bara Nääsryttare då Hilde Hönsvik kom tvåa och Johanna Törnkvist trea.
Även lördagen inleddes med Näässeger i klass 3 genom Oskar Nelson Danevad, följt av Johanna Törnqvist som tog en ny andraplats.
Inte förrän i klass 4 lyckades en ryttare utanför klubben lägga beslag på förstaplatsen. Detta genom Robin Ingvarsson, tidigare SM-guldmedaljören från Tosseryd. Men även här blev det en Nääsmedalj genom Linn Widmark som kom tvåa.
På drygt två veckor har Nääs HF arrangerat 19 klasser fördelat över sex tävlingsdagar och närmare 1 300 starter.