KÄRLEK TILL ALLA. Cecilia Larsen tillsammans med sin nyfödde son, som ännu inte fått något namn. Han är den sjunde sonen i familjen Larsens gemensamma barnaskara.

Födde sin sjunde son – i tvättstugan

Floda

Hemma hos familjen Larsen vimlar det av barn och många av dem surrar runt minstingen, som föddes för några veckor sedan.
Det lilla barnet är som de allra flesta andra barn, bortsett från en sak. Han föddes i familjens tvättstuga.

– Det var bestämt att de skulle sätta igång mig morgonen därpå och jag hade panik. Jag tyckte det kändes konstigt att mitt sjunde barn skulle komma till världen på det sättet, säger Cecilia Larsen, som förutom de sju pojkarna har ytterligare två bonussöner.

– Den eftermiddagen tog jag en långpromenad på två timmar och hoppades på att det skulle sätta igång värkarna.

Köpte blöjor

Hon lyckades med bedriften, men var inte helt säkert på om det var det som hände, eller om hon bara så gärna ville det, så hon sa ingenting till sin man Micke, som gick ut en stund. Hon lovade honom dock att åka till affären för att köpa blöjor.

– Den första riktiga värken kom 18. 17 så jag hann precis till affären innan den andra kom. Jag stod utanför bilen och tog den värken och sedan skyndade jag mig in i affären, handlade blöjorna och ut till bilen innan näst kom.

Några minuter över åtta ringde Cecilia sin mamma, som skulle sitta barnvakt och till barnmorskan Malin Berander, som slängde sig i sin bil i Tollered. Även Micke fanns nu på plats i familjens villa.

– Båda var hos mig i tvättstugan, där jag hamnat och 20.25 var sonen född.

– Barnen fick komma till mig och en av mina söner klippte navelsträngen.

Men varför åkte du inte till BB direkt när du kände att det var på gång?

Kort tid på BB

– Jag är tävlingsmänniska och det absolut sista jag vill vara med om är att de säger att det inte är dags och att jag blir hemskickad. Jag har alltid gjort förarbetet hemma och alla mina barn är födda inom 45 minuter efter att vi kommit in på sjukhuset. Med Liam hann jag inte in utan han föddes på parkeringsplatsen utanför Mölndals sjukhus.

Efter att ha pustat ut efter förlossningen tog Cecilia en dusch och fräschade till sig innan det bar iväg till BB. Pojken kontrollerades, vägdes och mättes, 3 750 gram tung och 51 centimeter lång. Cecilia pysslades om och fick sin efterlängtade bricka med mat och fina glas.

Cecilia och Mikael har aldrig tagit reda på vilket kön deras kommande barn har, eftersom de anser att det inte spelar någon roll.

– För oss handlar det enbart om att vi vill ha barn, svarar Cecilia på frågan om antalet barn beror på att de försökt få en tjej.

– Nu har vi sju egna guldklimpar och det är häftigt. Fast nu har vi satt stopp, så det blir inga fler. Det är jättebra nu.

Visste att det var rätt

Cecilia och Mikael träffade 2007 när de bodde i samma fastighet i Tollered. De flyttade ganska snabbt ihop och gifte sig året därpå. Samma dag som de skrev på pappren för huset i Floda. Så började de små pojkarna att anlända, trots att Cecilia efter andra födsel fick utomkvedshavandeskap och det konstaterades att hennes äggledare var dåliga.

– Jag har fött fem barn till efter det. Ett av dem blev till trots p-piller och ett annat då jag hade spiral.

I Cecilias kök är det full rulle. Någon vill leka, en annan äta och en tredje bli ompysslad av mamma. Hon konstaterar att hon får vila när hon blir gammal, men för henne är familjetiden den bästa och även avkopplande. De gör mycket tillsammans och många gånger är det flera av de yngre pojkarna som kryper ner i föräldrarnas säng.

– Det kanske verkar rörigt här, men mina pojkar är jätteduktiga på att hjälpa till. Jag är verkligen lyckligt lottad.

ANN-CHARLOTTE EDGAR