• Spider (Virena Andersson) gick svettiga kamper mot Lerums barn tillsammans med gladiatorkollegorna Amazon (Cecilia Benjaminson) och El Gringo (Eddy Bengtsson) . Foto: Daniel Elfvelin
  • El Gringo (Eddie Bengtsson) var den första gladiatorn att försöka passera. Foto: Daniel Elfvelin
  • Spider (Virena Andersson) Foto: Daniel Elfvelin
  • El Gringo (Eddy Bengtsson) Foto: Daniel Elfvelin
  • Julia Andersson klarade sig igenom gatloppet efter en tuff match mot El Gringo. Foto: Daniel Elfvelin
  • Vlad Reiser. Foto: Daniel Elfvelin
  • Foto: Daniel Elfvelin
  • Vlad Reiser avslutade med att ta ett foto tillsammans med publiken. Foto: Daniel Elfvelin

Gatlopp på Lerumsdagen

Lerum

Det gick hårt till med många fajter under Lerumsdagen. Men det var inga huliganer i farten på Bagges torg, utan bara barnen som mätte sina krafter mot en trio gladiatorer.

För tillfället sker det inga inspelningar av det populära tv-programmet Gladiatorerna. Spider (Virena Andersson), Amazon (Cecilia Benjaminson) och El Gringo (Eddy Bengtsson) ser dock till att hålla sig i form. I lördags gick de tre ronder i den tuffa grenen gatloppet mot barnen som gästade Lerumsdagen. Trion radade upp sig på en lång matta där de tampades mot mängder av barn som försökte springa från den ena sidan till den andra.

– Det är väldigt mysigt och intimt att vara med i såna här sammanhang men jag är genomsvettig, Lerums ungar är tuffa, konstaterar Virena Andersson.

Stundtals mötte de taktiskt smarta barn.

– Ibland samlade ihop sig som klumpar och jobbade i lag, då blev det svårt men jag tror att det var ett och annat barn som fick sig en träff också.

De barn som tyckte att de muskulösa gladiatorerna såg skrämmande ut kunde få assistans. En liten kille som tvekade länge fick hjälp av Spider som lyfte upp honom på ena armen, tacklade in den kolossale El Gringo i väggen, och sprang i mål på andra sidan.

Nioåriga Julia Andersson visade dock ingen överdriven respekt när hon tog sig igenom banan.

– De två sista var ganska lätta men El Gringo var lite svårare, säger hon.

Och det är klart, med cirka 100 kilos viktskillnad var det inte direkt en match på lika villkor. De stod och hetsade varandra en kort stund innan Julia satte fart.

– Han knuffade in mig i väggen, men sen duckade jag under den där grejen han höll i och sen sprang jag rätt mot mål.

Men du var inte det minsta rädd?
– Nej, men det var tur att de inte var hoppborgen, för då hade vi nog fått brännmärken om de jagade oss.

Som ett minne från dagen fick Julia ett diplom med autografer.

– Det ska jag hänga upp på väggen.

Bland övriga aktiviteter fanns en fototävling och ytterligare en hinderbana, utan gladiatorer att finta sig förbi. På scenen uppträdde göteborgskvartetten Maple & Rye och dagens finalnummer var Vlad Reiser, youtubern som gjorde sin scendebut i årets Melodifestival.