Johanna Stenberg. Arkivfoto: Daniel Elfvelin

Lagom tjurig målspruta

Fotboll

Det går att se två tydliga trender i Tollereds matcher. Ett – efter tröga inledningar sätter laget fart i de andra halvlekarna. Och två – när målen kommer finns Johanna Stenberg ständigt med i målprotokollet. Hon har gjort sex mål på de tre senaste matcherna och leder seriens skytteliga.

Från sin bottenposition har Tollered klivit upp på en mittenplacering i tabellen då man inom loppet av tre matcher utökat från en till åtta poäng. Förra torsdagen kom senaste segern borta mot Lilla Träslöv, 1–3.

– Som jag sa, vi kommer lämna botten, säger tränaren Tomas Granbom, som inte varit orolig trots den knackiga starten.

Och Johanna Stenbergs målform håller i sig. I tre matcher i följd har hon svarat för två mål – först i den oavgjorda matchen mot Landvetter, sedan i 6–0-segern mot Tvååker, och i torsdags alltså mot Lilla Träslöv. I första halvleken kom hon inte närmare än ett ribbskott, men därefter nickade hon in både 0–1 och 0–2. Med totalt tio mål leder hon skytteligan.

– Hon har en förmåga att vara på rätt plats på rätt tid, en äkta forward. Väldigt bra spelförståelse, lite lagom tjurig under matcherna och en bra avslutare. Dessutom har hon Cissi Thörngren bredvid sig med en enorm arbetskapacitet vilket gör att Johanna kan fokusera på det hon är bra på. Göra mål, säger Tomas Granbom.

Tränaren lyfter även fram de övriga lagkompisarna som serverar bra bollar. I torsdags var det Malin Sundqvist och Monica Berntsson Drake, som själv gjorde matchens sista mål, som assisterade Johanna Stenberg.
Att Tollereds alla tre mål kom i andra halvlek mot Lilla Träslöv var ingen slump. Likt i flera andra matcher dröjde det 45 minuter innan laget fick igång sitt spel.

– Vad det beror på får vi klura ut. Nu hoppas vi prestera i två halvlekar på söndag mot Kindaholm/Svenljunga, säger Tomas Granbom.