Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Magnus Johansson var bäst i Lerum under den första matchen med 811 poäng, men motståndarna från Lund var för svåra.

Lerum ute ur kvalet

Bowling

Det blir ingen omedelbar återkomst till Allsvenskan. I den andra kvalomgången föll Team Lerum mot Lunds BK Mamba.
– Det gick åt skogen, vi räckte inte till helt enkelt, säger Ulf Hammarfjord.

Efter segern i den första kvalomgången mot Team Bjuv väntade Lunds BK Mamba som kvalar för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Lagen möttes i ett dubbelmöte på neutral plan i Falkenberg i söndags. Skånelaget startade den första matchen starkast och ryckte åt sig en ledning men Lerum kom igen och föll knappt med 8–12.

– Där skiljde det bara 40 käglor men i den andra matchen körde de över oss, säger Ulf Hammarfjord.

Lund avgjorde tidigt

Redan efter tre serier hade Lunds BK Mamba avgjort. Matchen slutade 3–12. Magnus Johansson och Jani Silvén tog sig över 800-poängsstrecket i den första matchen och i den andra presterade Åsa Fors bra och var bästa Lerumsspelare i samtliga tre serier innan matchen avbröts.

– Våra spelare gjorde så gott de kunde men vi mötte duktiga motståndare och hade inte mycket att sätta emot. De spelade en teknisk och fin bowling, berömmer Ulf Hammarfjord.

Därmed väntar en ny säsong i division 1 i höst.

– Vi har inte riktigt i Allsvenskan att göra än utan behöver en eller ett par säsonger till i division 1, anser Ulf Hammarfjord.

Eventuellt tappar Lerum någon spelare till kommande säsong men hoppas i gengäld på två nygamla tillskott.

– Vi hoppas att John Andersson och Magnus Tiderman, som haft en ljumskskada, ska komma igång igen. Vi får se vad som händer.