Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Höll nerverna i styr. Magnus Johansson visade vägen i skiljeserien där han var bäst med 225 poäng.

Lerum vann i skiljeserien

Bowling

Team Lerum fick en tuff kvalstart med en förlust i första matchen mot Team Bjuv, men i returen kom kvitteringen och i skiljeserien var Lerumspelarna överlägsna. Nu väntar avgörande matcher mot Lunds BK Mamba på söndag.

Efter ett år i division 1 siktar Team Lerum på en omedelbar återkomst till Allsvenskan. I söndags tog man det första steget genom seger mot Bjuv i den första av två kvalomgångar. Men det var skåningarna som tog kommandot genom att vinna med 11–9 i den första matchen.

Lerum var därmed piskat att vinna i den andra matchen samma dag för att få till en avgörande i en skiljeserie. Efter en jämn inledning ryckte Lerum ifrån och vann med 14–6, och i bowlarnas motsvarighet till sudden death var man sedan klart starkast.

– Vi krossade dem i den serien, poängen blev 1 562–1 440 och vi vann med 4–1, säger Ulf Hammarfjord.

Lerum blev bättre ju längre matchen gick och i takt med att lagret av olja på banan minskades.

– Vi läste banan bättre och vann på att vi var mer tekniskt kunniga och jag vill verkligen framhäva laget, det var en riktig laginsats.

På söndag spelas den avgörande kvalomgången mot Lunds BK Mamba. Även de matcherna går på neutral plan, i Falkenberg.

– De kommer från Allsvenskan och är vassare än vad Bjuv är. Det är en 50/50-match, kval är kval och allt kan hända, säger Ulf Hammarfjord.