Lerums vårdcentral

Debatt

Har varit där två gånger efter det nya systemets införande och numera tar det upp till tre timmar vid ett läkarbesök. I klass med en olycksfallsavdelning på ett sjukhus. Dit man drar sig för att gå om man inte vill läsa GP flera gånger om eller inte har något annat att göra. Tre timmars väntetid är en inkomstförlust på cirka 3 000 kronor om man jobbar för vissa.

Läste i GP om en vårdcentral (kom inte ihåg vilken) där det fungerade mycket bra med korta väntetider. Där hade man både dropp in och tidsbeställning. Då kan ju de som inte kan ringa (själv har jag alltid kommit fram tidigare) gå på ”dropp in” på en särskild kö så är alla nöjda. Det nya systemet är ju ett system som vi hade innan vi började med telefontid och som inte fungerade då heller. Varför skulle det fungera nu?

Nej, inför både och så att teamet kan planera antal besök och ha två kösystem. Akuta problem bör ju komma på ”dropp in” men ringa syster först så att oroliga personer inte behöver belasta sjukvården i onödan om läkaren ändå inte kan göra något som man inte kan göra själv eller avvakta och se om problemet kvarstår. Då blir det ordning och reda.

Patient med önskemål om ”ordning och reda”