• Foto: Per Anger
  • Foto: Per Anger
  • Foto: Per Anger
  • Foto: Per Anger
  • Foto: Per Anger
  • Foto: Per Anger
  • Foto: Per Anger
  • Foto: Per Anger
  • Foto: Per Anger
  • Foto: Per Anger
  • Foto: Per Anger

Maffig konsert avslutade kulturskolans firande

Lerum

Sång, dans, tal samt allsköns musik. Under söndagen avslutade Lerums kulturskola sitt 60-årsfirande med en hejdundrande konsert på Dergårdsteatern.

Den pampiga konserten bestod av inte mindre än 23 olika inslag, fördelade på två akter med paus emellan. Och den månghövdade publiken fick verkligen ta del av den bredd som Lerums kulturskola erbjuder. Det bjöds bland annat på olika musik framförd på olika blåsinstrument. Men även piano, slagverk stråkinstrument, flöjtmusik. dans och teater. Allt framfört med bravur, och publiken visade sin uppskattning med entusiastiska applåder.

Jubileumsfanfar

Lill Jansson (L) kommunalråd i Lerums kommun, höll tal och lyfte såväl kulturskolans 60-årsjubileum som det faktum att Lerums kommun i år firar 50 år. Det var nämligen vid årsskiftet 1968/1969 som nuvarande Lerums kommun bildades genom en sammanslagning av dåvarande kommunerna Lerum, Skallsjö och Stora Lundby. Talet följdes av en jubileumsfanfar specialskriven inför 60-årsjubileet. Fanfaren framfördes av Lerums blåsorkester/symfoniorkester tillsammans med lärare från kulturskolan.

Lerums kulturskola startades 1959 i Lerum och erbjöd det första året undervisning i piano, fiol, cello, klarinett, trumpet, blockflöjt, mandolin, rytmik och körsång. 285 elever deltog i undervisningen då, i år har kulturskolan omkring 1 000 elever inom områdena musik, dans, konst och drama.