Nej till sociala pelaren – Ja till ett lagom EU!

Debatt

Det europeiska samarbetet inom EU med fri handel och fri rörlighet för människor har varit och är en fantastisk framgångssaga som skapat fred, välstånd och samhällsutveckling. Aldrig någonsin tidigare har vi i Europa upplevt en så lång period av fred och ekonomisk framgång.

Det europeiska samarbetet ska vara ett medel. Inte ett mål i sig. Vi kristdemokrater vill ha ett lagom EU. Det finns partier som vill att EU ska gå alltmer mot att bli ett slags Europas förenta stater. Det vill inte vi men däremot vill vi ha ett EU där det lokala Lerumsföretaget utan krångel kan få hela Europa som hemmamarknad. Och ett EU där man fattar beslut om familjen vid köksbordet. Inte i Bryssel.

Ett exempel på något som EU inte bör syssla med är den ”europeiska pelaren för sociala rättigheter”, något som de svenska socialdemokraterna varit pådrivande för. Vi är självklart för grundläggande mänskliga fri- och rättigheter för alla i EU, men vi är emot att EU ska kunna bestämma mer inom bland annat arbetsmarknadspolitik och familjepolitik. Därför säger vi kristdemokrater ett tydligt NEJ till den ”sociala pelaren” och liknande initiativ!

Så gör vi EU lagom igen! Hjälp oss med detta genom att rösta på Kristdemokraterna i EU-valet den 26:e maj!

Styrelsen för Kristdemokraterna i Lerums kommun