Polisen söker vittnen till explosion

Lerum

Natten till torsdagen hördes en kraftig smäll i Hulan i Lerum. På plats kunde polisen konstatera att en bil som stod parkerad på Bentzels väg hade explosionsliknande skador.

Det var vid ettiden natten till torsdagen i förra veckan som flera personer i Hulan ringde polis efter att ha hört en skarp smäll.

Polis, räddningstjänst och bombskyddet larmades till parkeringen, som spärrades av under natten. Polisen kunde konstatera att smällen orsakades av att någon hade lagt en så kallad banger, som är en kraftig smällare, på en parkerad bil.

Utspridda bildelar

Avspärrning hade hävts på torsdagsmorgonen. Den förstörda bilen stod kvar på parkeringen. Främre delen av bilen är så gott som totalförstörd, bildelar ligger utspridda framför huven, ett däck är punkterat och den lilla sidorutan är krossad. En bil som stod parkerad intill har också fått skador.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse är upprättad.

Enligt polisen finns det en hotbild mot mannen som äger bilen.

– Vi tror någon hade lagt bangern där för att försöka skrämma personen som äger bilen, säger David Hallberg, utredningsbefäl på Lerumspolisen.

Så det var inget ungdomsstök?

– Nej, vi tror att det var riktat mot mannen som har bilen.

Tipsa polisen

En personbil sågs i närheten av platsen i anslutning till smällen men polisen har inte lyckats ta reda på vem som är ägare till denna. Man eftersöker nu vittnen.

– Vi är tacksamma för tips om det är någon som har sett något som kan ha med händelsen att göra, säger David Hallberg.

Den som vill lämna tips kan göra detta på telefon 114 14 eller polisens webb.