Svar till ”Gratis läroböcker”, 17/4

Debatt

Svar till ”Gratis läroböcker”, 17/4.

Jag är en SFI-elev i Lerums kommun. Jag började för åtta månader sedan så jag kan berätta om vad man får på SFI.
För det första måste jag säga att vi får gratis böcker. Det är väldigt bra och böckerna är också mycket intressanta. Om man vill ha extra böcker, kan man gå till biblioteket. Det finns många av dem i Lerums kommun. Jag har aldrig haft problem att låna en bok på de stora biblioteken.

För det andra, tycker jag att du kan köpa en bok. De flesta kostar cirka 200 kronor. Du får bidrag varje månad så jag hävdar att du kan spara för att betala själv.
Jag håller inte med dig när du säger att man inte kan få ett extrajobb eftersom man måste vara i skolan fyra dagar på veckan. Extrajobben är ofta på kvällen och skolan är bara tre timmar per dag. Dessutom klagade du för att få en bättre utbildning så du måste fokusera mer på kurserna.

Jag vet att Sverige är kanske inte vad du hade förväntat men du måste tänka att samhället har gett massa pengar till hundra tusen personer för att de ska kunna bo, äta och få utbildning under de bästa förhållandena.
Det är oartigt att fråga efter mer när det finns fattiga svenskar som har färre möjligheter än dig.
Att vara en SFI-elev i Lerums kommun är en stor chans för dig. Glöm inte det!
En nöjd SFI-elev