Svar till Kristina Ljungberg, 15/5

Debatt

Kristina Ljungberg är inte bara en god vän utan hon är också en kvinna med hjärta för sina medmänniskor. Oavsett hudfärg eller religion. Jag vill gärna skriva en replik och tacka för hennes stora engagemang för människor på livets skuggsida.

Inte skall ett sådant rikt land som Sverige sitta och diskutera om vi skall ha tiggerriförbud eller inte. Naturligtvis måste vi hjälpa våra medmänniskor som har kommit till Sverige i hopp om en bättre framtid.

Många säger att deras hemländer kan hjälpa dem. Flera av dessa länder får stora belopp av EU och andra hjälporganisationer för att dessa skall få en drägligare tillvaro. Men i de flesta av dessa länder kommer inte hjälpen fram utan det är andra människor i maktställning som lägger beslag på de medel som EU förmedlar.
Må vi kunna möta våra medmänniskor i ögonhöjd med ett leende och ett hej, eller ett ”ha en bra dag” precis som Kristina Ljungberg gör.
Vänligen

Bertil Lindström