Svar till Kristina Ljungberg, 15/5

Debatt

Tack för ditt svar, vi delar din uppfattning att vi har ett ansvar för människor som behöver hjälp och det gör vi via EU som har det senaste decenniet satsat miljarder på att hjälpa Rumäniens fattiga. För åren 2014 till 2020 har EU avsatt 336 miljarder kronor (31 miljarder euro), varav cirka 51 miljarder (4,7 miljarder euro) i socialfonder.

Nu är det även så att med tiggeri följer olika typer av kriminalitet såsom bedrägeri, stölder och prostitution. Man måste se problemet med öppna ögon och även ställa sig frågan när tydligen Rumänska regeringen inte ger sina romer en dräglig tillvaro om vi borde införa visumtvång när tiggarna är här med före­vändning att de söker jobb. Det framstår bara patetiskt när de varken kan svenska och uppenbarligen saknar utbildning. I annat fall borde de rimligen kunna ordna någon form av försörjning. Du vet ju även att när du ger dem en slant bidrar du även till att passivisera tiggaren och löser dem inte ur fattigdom.
Sverigedemokraterna i Lerum
Per Hassel