Två Lerumsspelare i VM

Ishockey

Rekordmånga NHL-proffs finns med i Sveriges VM-trupp och två av dem kommer från Lerum. Loui Eriksson har spelat de tre första matcherna och nu förstärker även John Klingberg.

Hela 20 NHL-spelare finns i Sveriges lag som spelar VM i Slovakien. Loui Eriksson är tillbaka i den svenska landslagströjan för första gången sedan World Cup 2017. Efter många framgångsrika år i Dallas och Boston spelar den 33-åringa forwarden sedan 2016 i Vancouver, där poängskörden inte är lika stor som tidigare. Han har haft några säsonger med skadebekymmer och har inte fått lika stort förtroende från tränaren som i tidigare lag.

– Självklart är Vancouver en cool stad att spela i. Kanada är kända för att gilla hockey och det är många fans där och kollar, men spelmässigt har det varit väldigt tufft för mig att komma dit, säger han i en intervju med hockeysverige.se

Men i VM har han kommit igång tidigt med att producera poäng. Han gjorde tre assist i 8–0-segern mot Italien och följde upp med ett mål i 9–1-segern mot Norge i måndags.
N
u ansluter även John Klingberg till truppen efter att hans Dallas blivit utslagna ur Stanley Cup-slutspelet. Han är på plats i Slovakien för att försöka ta sitt och Sveriges tredje raka VM-guld och kommer dit i högform. Fram till Dallas utträde var han en av slutspelets främsta backar och noterades för 9 poäng på 13 slutspelsmatcher.

– Han har ju en spelstil som ingen annan har, någon back. Han är omöjlig att kopiera, svår att läsa och kan flytta sig från framlänges till baklänges-åkning som ingen kan, säger förbundskapten Peter Popovic till Expressen.