ÄLSKAR LERUM. Mikael Solkulle är projektansvarig för Lerumsdagen. Han utlovar en mängd aktiviteter, samt några överraskningar.

Vill locka folk till Lerumsdagen

Lerum

För många år sedan var Lerumsdagarna en stor familjefest, som lockade de flesta Lerumsbor till Bagges torg.
Nu tas det nya krafttag för att få liv på torget. En av dem som brinner för ett levande centrum är Mikael Solkulle, som är projektledare för Lerumsdagen den 25 maj.

– Jag vill att Bagges torg ska vara ett vardagsrum för alla åldrar, säger Mikael Solkulle, som tidigare varit konferencier under fotbolls-VM när en storbild visade matcherna på torget och var speaker då den nya isbanan invigdes på samma plats.

– Jag brinner för Lerum som plats och hoppas att den här dagen ska locka många människor och att det blir en folkfest.

Känner starkt för torget

För ett tag sedan fick Mikael frågan från arrangörerna för Lerumsdagen om han ville vara projektledare för dagen. Han såg det direkt som en förmån, eftersom han känner starkt för torget och för att han själv alltid var där under Lerumsdagarna för att ”tjingsa” på vänner.

– Torget har otroliga möjligheter och med isbanan och storbildsskärmen vill jag påstå att arbetet med att göra Bagges torg mer levande redan har börjat.

Barnens hinderbana

Nytt för i år under Lerumsdagen är Barnens hinderbana, som avslutas med målgång på torget där de tre gladiatorerna Amazon, Spider och El Gringo tar emot dem. Där finns det möjlighet att ta selfie med stjärnorna och alla barn som genomför loppet får ett diplom.

– På scenen spelar Vlad Reiser, som var med i Melodifestivalen med låten Nakna i regnet, och som gick till Andra chansen. Han har också varit med i Farmen VIP och utsedd till Sveriges populäraste manliga ”youtuber”. Det blir även framträdande av det hippa Göteborgsbandet Maple & Rye, berättar Mikael.

Någon gång under dagen kommer också esteterna på Lerums gymnasium att uppträda och fototävlingen Zooma in Lerum inleds. Det är en fototävling som Lerums Fotoklubb står bakom. Alla som medverkar får lämna in tre bilder, mot en avgift på 50 kronor. Bilderna ska vara digitala.

Uppträdandena sker från scenen, som det här året fått en annan placering och kommer att ha scenryggen mot kommunhusets kortsida. Lerumsdagen är ett samarbete mellan Centrumföreningen, Solkatten och hyresgästerna runt torget.