Böter efter knivbrott

Kommunen

En 27-åring från kommunen döms för att sommaren 2018 ha haft en slangbella på allmän plats trots att detta inte var befogat. Alingsås tingsrätt bestämmer påföljden till 50 dagsböter på 240 kronor, totalt 12 000 kronor. Han ska dessutom betala 3 900 kronor i skadestånd till Västtrafik.

Det är utrett att 27-åringen har skjutit en stålkula med slangbella, och att denna kula träffade en fönsterruta på jänrvägsstationen i Lerum. Det står också klart att rutan på grund av detta gick sönder och att skadan i pengar uppgår till 3 900 kronor. Enligt 27-åringen hade han inte för avsikt att krossa rutan, det skedde av en olyckshändelse. Åklagaren hade åtalat 27-åringen för skadegörelse också men på denna punkr frikändes han eftersom det inte framkom något som talade för att det inte var en olyckshändelse.