Carlén femma i landslagsdebuten

Friidrott

FRIIDROTT: Elvira Carlén från Lerum Friidrott debuterade i landslaget när hon kom femma i JNM i mångkamp med deltagare från Sverige, Estland, Finland och Norge.

Hon tävlade i 20-årsklassen och fick 4 947 poäng. Det blev personligt rekord i tre grenar, först på 100 meter häck där tiden 14,59 innebar klubbrekord och personbästa med hela fyra tiondelar. 1,69 meter i höjdhopp och 5,62 meter i längdhopp var de övriga rekordnoteringarna. Elvira låg trea men halkade ner i resultatlistan när hon på grund av smärta i armbågen inte kastade längre än 24,99 meter i spjut.

– Att få representera landslaget var en ny erfarenhet, ett kvitto på att all träning ger resultat och en fantastiskt rolig upplevelse. Hoppas jag får chansen att göra det igen, säger hon på klubbens hemsida.