Ett års fängelse för misshandel

Kommunen

En 20-åring från Floda döms för grov misshandel och ringa narkotikabrott. Enligt domen som nyligen meddelades i Alingsås tingsrätt ska han avtjäna ett år i fängelse

20-åringen ska också betala 28 250 kronor till den jämnåriga mannen han slog, som också bor i kommunen.

Bråket startade en eftermiddag våren 2018 när de två inblandade i misshandeln och ytterligare några män spelade fotboll. Det blev bråk mellan de två männen, och de bestämde sig för att vänta med bråket till efter matchen.

Efter matchen skulle de prata men 20-åringen tog ett metallföremål och slog den jämnåriga på armen med föremålet. Han tog därefter upp en kniv eller ett knivliknande föremål ur fickan och slog mot den jämnåriges ansikte. Denne skadades med ett öppet sår på kinden och hans kläder gick också sönder.

Fick sy sju stygn

Efteråt åkte den skakade mannen till sjukhus och där fick han sys med sju stygn. Det finns även hudskador och hudmissfärgningar som är dokumenterade genom både rättsintyg och polis.

I november 2018 ertappades 20-åringen med 27 tabletter innehållande tramadol, som är narkotika.

Straffvärdet på brotten är fängelse i ett år och sex månader. Det var dock så att mannen var 19 år när händelsen inträffade, vilket innebär att straffvärdet istället är ett års fängelse. Tingsrätten konstaterar att det inte finns något övervakningsbehov, och att det med hänsyn till det, brottets art och till det höga straffvärdet inte finns utrymme att välja någon annan påföljd än fängelse.