Fängelse efter misshandel

Lerum

Hovrätten fastställer tingsrättens dom mot en man i 40-årsåldern från Lerum. Mannen döms för misshandel av sin dåvarande sambo och straffet blir sex månaders fängelse.

Han ska också betala en summa på 23 750 kronor i skadestånd till kvinnan han utsatte för misshandel.

Det var i april i år som Göteborgs tingsrätt meddelade sin dom mot mannen. Han överklagade, men nu har alltså den högre instansen fastställt domen.

Mannen har bland annat släpat kvinnan in i badrummet och dragit henne i håret. Han virade också en sladd runt hennes hals och drog åt så hårt att hon tappade medvetandet. Därefter slog han henne så att hon hon föll mot ett handfat och sedan mot golvet.

Misshandeln startade efter att mannen hittade en telefon med innehåll som han tyckte bekräftade att hon hade varit otrogen mot honom.

Långt belastningsregister

Mannen förekommer under 28 avsnitt i belastningsregistret. Han har bland annat dömts till fängelse i ett år och fyra månader för narkotikabrott och utpressning och till fängelse i ett år och nio månader för rån. Han hade frigivits från tidigare fängelsestraff men hade prövotid vid tiden för domslutet i Göteborgs tingsrätt.