Foto: Per Anger
Entreprenör. Johan Mårtensson står bakom Företagsträffen som på tisdag hålls för andra året i rad.

Företagsträffen ska stärka lokala företagare

Lerum

Entreprenören Johan Mårtensson arrangerar för andra året i följd Företagsträffen i Lerum. Det är en kväll vars syfte är att bredda lokala företagares kontaktnät.
̶ Det är ett sätt att knyta kontakter i en avslappnad miljö, säger Johan Mårtensson.

Johan Mårtensson, som brinner för företagande, saknade länge en mötesplats för företagare som var politiskt obunden och som inte enbart gick ut på att gagna arrangören. Därför startade han ifjol Företagsträffen, som den 18 juni gör comeback, denna gång i Tingshuset i Lerum.

– På många liknande event känns det ofta påtvingat för att allt går ut på att arrangören ska sälja något, säger han.

Föreläsning

Årets nya inslag är att Michael Laporte Godorn från konsultbranschen kommer och föreläser om försäljning för entreprenörer. Vidare kommer Johan Mårtenssons podcast ”Aktörspodden” att spela in ett live-avsnitt där deltagarna som är på plats får möjlighet att presentera sig själva och sina företag.

– Jag har en ganska stor plattform med podden, det är ytterligare en möjlighet för folk att nå ut med sina företag, säger Mårtensson.

Mingel

Efter de stora hållpunkterna: föreläsningen och podcasten, är det fritt mingel som står på dagordningen. Tanken är att man på ett avslappnat sätt ska ha möjligheten att knyta kontakter med andra lokala företagare. Mårtensson poängterar att han inte har någon dold agenda med träffen och menar att det är ren allmännytta:

– Det är till för att folk ska få träffas, tjöta lite och kanske bredda sitt varumärke litegrann, säger han.

  • Andres Kriisa