Jag nekas en rullstol

Debatt

Talar med läkare. Får utskrivet intyg om min artros och gikt, samt svårigheter med gång.
Detta för att rehab i Lerum skall ansöka om en permobil eller elrullstol till mig. Använder kryckor, men nu går det knappt att ta sig fram, för jag går på knäknotorna i mitt högra ben, som fallit åt sidan vid knäleden, detta gör mycket ont, dessutom gikt och artros i händer och fötter. Genom besök hos Ortopedtekniska avdelningen i Borås och Alingsås, i många år, har jag erhållit flera Orthos. Tyvärr kan jag inte ha dem, för knäleden ramlar ur sitt fäste. Har handikappanpassade skor, med ändrade sulor, som ortopedtekniska utvecklat.

Försöker få läkare, vårdpersonal och rehab personal, att förstå hur ont jag har, men de tycks inte förstå, och samtalen brukar sluta med att de föreslår en rullator.
De kan inte förstå att man måste ha ben att gå med, för att komma fram med en rullator. Samt händer att hålla med. En kropp att skjuta på stolen med.
Inte heller förstår sjukvårdspersonal, att man har värk i händer och armar samt att det uppstått en muskelbristning i min ena axel och skuldra, vilket är smärtsamt och ger en förlamningskänsla i höger arm. Samt en stor bula har bildats i överarmen. Brustna muskler. (Har konstaterats genom ultraljud.)
Om en månad blir jag 86 år, och är glad över att kunna sköta mig själv, laga mat om än sittande.

Men jag saknar att kunna vara tillsammans med min familj, att hälsa på mina barn och barnbarn
Därför att jag inte kan komma ut och inte gå med benen. Det är ett stort handikapp.
Snart orkar jag inte ens köpa mat i affärerna.

Hoppas innerligt att de beslutsfattare som nekar äldre människor att få glädjen att röra sig själva genom en rullstol eller permobil, en dag slipper uppleva det helvete som blivit min vardag.

Är detta ättestupan?