Knarkbrott och drogfylla

Gråbo

Mannen döms till skyddstillsyn för flera brott relaterade till missbruk. Enligt den i Alingsås tingsrätt nyligen meddelade domen ska han också underkasta sig vård.

En man i 40-årsåldern från Gråbo döms för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Alingsås tingsrätt bestämmer påföljden till skyddstillsyn.

Mannen har kört personbil trots att han inte har körkort, han har också tagit narkotika och kört narkotikapåverkad. Åtalspunkten som handlar om brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål handlar om att han hade en batong i ett fordon.

Mannen har erkänt gärningarna.

Han har en stor mängd domar på sig sedan tidigare, den senaste avkunnades förra våren. Då dömdes han för bland annat narkotikabrott och rattfylla.

Tingsrätten anser att det har skett en positiv utveckling av mannens sociala omständigheter sedan tiden för gärningarna. Rätten anser också att det finns anledning att anta att skyddstillsyn kan bidra till att han avhåller sig från fortsatt brottslighet. Och eftersom det finns anledning att anta detta bestämmer tingsrätten att påföljden ska bestämmas till skyddstillsyn. Mannen ska följa den vård och behandling som frivården bedömer lämplig.