Kommunen glömde hastighetssäkra Norra Hallsås

Debatt

Hur kan kommunen bygga upp ett av kommunens barntätaste område utan varken fartgupp, hastighetsskyltar eller övergångsställen?

I början av Skogshöjden finns det fartgupp och övergångställen, men efter Tuvängens boende upphör hastighetssäkring av området. Fortsätter man på de mindre vägarna/gatorna i området, finns det inte heller några fartgupp eller hastighetsskyltar.

Avsaknaden av hastighetssäkring är mycket skrämmande med tanke på att det finns en nybyggd förskola, lekplats och busshållplatser i området, där det naturligtvis rör sig många barn. Förskolan passerar vägarna dagligen med barngrupper som då är mycket utsatta.

Som läget är idag kör bilisterna och yrkestrafiken mycket, mycket fort i hela området. Jag anser att kommunen behöver ta sitt ansvar och omgående bygga fartgupp, övergångsställen och hastighetsskyltar här, innan en allvarlig olycka inträffar.

Som förälder vill man lära sina barn att söka efter ett övergångsställe när man ska passera en väg, men det går ju inte om där inte finns något…

  • Rädd förälder