Liten omsättning i Baltichov

Handboll

Tre spelare in och fyra spelare ut. Så ser läget ut i Baltichovs herrar, som nu tar paus i en hård försäsongsträning.

Baltichov har startat förberedelserna inför den kommande säsongens spel i division 1, dit man togsig efter vårens serieseger i division 2.  I truppen finns tre nya namn: Samuel Engelhardt, mittsexa, och Marcus Källström, niometare, 9M från Warta, samt Rasmus Rådberg, mittsexa från Sävehof som har ett kontrakt för provspel augusti ut.

– Alla tre killarna är unga, cirka 20 år, och väldigt sugna på att utvecklas i Baltichov med hård, bra träning, säger tränaren Martin Thyr.

Samtidigt slutar Daniel Wislander, som satsar på en civil karriär. Ytterligare tre seplare, Hannes Noren, Viktor Stenmalm och Johan Olausson lämnar A-laget men blir kvar i klubben i farmarlaget Baltic. Olausson, som efter sin korsbandsskada fick en ledarroll vid sidan av Martin Thyr, blir spelande tränare.

– I övrigt blir alla spelare kvar sen förra året och alla har signerat nya ett- eller tvåårsavtal. Vi bygger detta på sikt och det verkar vara en melodi som spelarna gillar, säger Martin Thyr.

Efter nio veckor med tuff träning sätter midsommar punkt för del ett av försäsongsträningen. Nu väntar några veckors vila innan laget återupptar träningen. Bland annat väntar ett uppstartsläger i Jönköping i slutet på augusti

– Vi planerar även för ett läger på hemmaplan i mitten av september, säger Martin Thyr.