• Vinnare. Tourchefen Ulf Bergstrand (näst längst till vänster) var tävlingens ende spelare som gick under par, -3.
  • Kent "Kenta" Nilsson.

Veterantour med stjärnglans

Golf

Det blev en tävling med stjärnglans när hockeylegendaren Kent ”Kenta” Nilsson gästade Stora Lundby Golfklubb i helgen. Men den största golfprofilen höll sig i bakgrunden, som caddie hade han sin sambo Helen Alfredsson.

Det var en tävling i den nationella SGF Senior Tour H60 som arrangerades på Stora Lundby GK i helgen. 92 spelare gästade Gråbo och för flera av dem blev det ett återbesök, då klubben var värd för samma tävling i H50-klassen för tio år sedan.

– Det var bra redan då och nu var det ännu bättre. Vi hade planerat i sex månader, allt stämde perfekt, säger tävlingsledaren Lars Angbo.

Natten till inspelsdagen, i torsdags, drog det in ett riktigt åskoväder, men från tävlingens start till slut kunde spelarna njuta av strålande sol och perfekta förhållanden.

Bland deltagarna fanns alltså Kent Nilsson, som under smeknamnet Mr. Magic hade en lång karriär i NHL, Elitserien och landslaget.

På ishockeyrinken gjorde han sig känd som en riktig lirare, går det att se i golfen?

– Nej, det gör det inte. Han har nog fått goda råd av sin fru hur man ska spela golf, kan jag tänka mig, säger Lars Angbo..

Han var tidigare gift och är numera sambo med Helen Alfredsson, en av Sveriges bästa golfspelare genom tiderna. Kent Nilsson kom tia i tävlingen som vanns av självaste tourchefen, Ulf Bergstrand, som var den ende spelaren under par totalt med rundorna 70-71 (-3). Stora Lundbys ende deltagare var Jeff Sörensen, som blev 57:a.

Klubbens anställda och ett 20-tal ideella funktionärer har arbetat med tävlingen.

– Under den senaste veckan har vi jobbat tätt ihop och löst problem som dykt upp, ordnat och donat men också fått trevliga pratstunder med spelarna. När man arrangerar en sådan här tävling svetsas klubben ännu mer samman och den lever upp på ett väldigt fint sätt, säger kanslichefen Rebecca Sörensen.