Foto: Daniel Elfvelin
Kalle Wållgren.

Wållgren ny Sverigeetta

Friidrott:

Kalle Wållgren satte både familjen och svenska junioreliten på plats när han deltog i En Midsommarnattsdröm. Med tiden 49,25 på 400 meter slog han pappas klubbrekord och går upp som etta i Sverigestatistiken i P19-klassen.

Lerum Friidrotts årliga tävling arrangerades två dagar före midsommar. Löpar- och häcktalangen Kalle Wållgrens tid på 400 meter var hela två och en halv sekund snabbare än när han senast sprang sträckan utomhus, på Världsungdomsspelen förra sommaren. Pappa Fredrik fick se två klubbrekord ryka, både tiden 51,26 som han satte i P18-klassen 1988, samt 49,37, som han satte som senior 1990. Med sex tiondelars marginal gick Kalle Wållgren även upp i topp i Sverigestatistiken i 19-klassen. ”Blir spännande att se om han kan få ut denna fart i huvudgrenen 400 m häck. Han tävlar härnäst i grenen i Världsungdomsspelen på fredag”, skriver klubben på sin hemsida.

I texten lyfter Lerum Friidrott fram ytterligare två av klubbens atleter som imponerade. Medhane Tumzghi, årets vinnare i Lerumsloppet, krossade sitt personliga rekord på 5 000 meter med över 16 sekunder när han utan draghjälp vann på 15:42.24 minuter. Tiden placerar honom som elva i Sverige­statistiken.

I diskus fick Ebba Toorell till ett långt kast på 33,07 i sista omgången. Det nya personliga rekordet gör henne till Sverigetrea i F16.