Pressbild

Arvingarna prisades för årets låt

Floda

Arvingarnas låt I do, som de tävlade med i årets upplaga av Melodifestivalen, utsågs på söndagskvällen till Årets låt vid Guldklavengalan.

Guldklavengalan är dansbandsbranschens motsvarighet till Grammisgalan och hölls på söndagskvällen. Galan inleder den årligt återkommande Dansbandsveckan i Malung.

Inför galan var Arvingarna, med Flodabon Casper Janebrink i spetsen, nominerade i inte mindre än sex kategorier: Årets dansband, Årets låt, Årets sångare och Årets album.

Men bandet fick till slut nöja sig med priset för Årets låt, detta för I do, bandets bidrag i Melodifestivalen. Låten är skriven av Micke Karlsson, Thomas ”Plec” Johansson, Nanne Grönvall och Casper Janebrink. På plats för att ta emot priset var Micke Karlsson, Nanne Grönvall och Lasse Höglund – A&R för Arvingarna på Sony Music.

– Det här året har varit helt fantastiskt, det började med succé i Mello och sen att få stå här på Guldklavengalan och få ta emot priset för Årets låt, det är bara för fantastisk. Ett minne för livet, säger Micke Karlsson i ett pressmeddelande.

– Jag är överlycklig, men vill understryka att en fantastisk låt måste levereras på bästa sätt för att bli en hit och det är exakt det killarna i Arvingarna gör, säger Nanne Grönvall i pressmeddelandet.

Arvingarna själva kunde inte vara med på prisutdelningen på grund av en spelning med Diggiloo i Varberg.

Gruppen, som bildades 1989 i Partille, firar i år sitt 30-årsjubileum med en föreställning som spelas under hösten på Kajskjul 8 i Göteborg. Namnet Arvingarna på gruppen anspelar på att gruppmedlemmarna har föräldrar som också spelat i dansband, i Streaplers och Flamingokvintetten.