Fängelstraff för stöld

Lerum

En man i 20-årsåldern från Lerum döms till en månads fängelse för stöld och knarkbrott.

Enligt domen, som nyligen meddelades i Göteborgs tingsrätt, döms 20-åringen för ringa stöld, stöld och ringa narkotikabrott.

Han har stulit en parfym värd 990 kronor från en butik som säljer kosmetika. Och har också vid ett annat tillfälle stulit varor till ett värde på drygt 1 500 kronor från en livsmedelsaffär. Han ertappades också med att ha använt cannabis. Inget av brotten har begåtts i Lerum.

Lerumsbon har erkänt gärningarna.

Flera domar

Han har åtalats eller dömts fem gånger tidigare. Och dömdes 2016 till skyddstillsyn för misshandel, försökt till utpressning och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Prövotiden går ut i november 2019.

Ingen post

Av yttrande från frivården framgår att 20-åringen kallats dit men inte hört av sig. Han säger dock att han inte känt till att han har blivit kallad, och att det kan bero på att kallelsen skickats till en gammal adress. Han har också sagt att han inte är intresserad av en ny skyddstillsyn utan föredrar fängelsestraff.

I domen skriver tingsrätten att det faktum att 20-åringen återfallit i brott under pågående skyddstillsyn talar starkt för att han ska dömas till fängelse. Och eftersom han själv förklarat att han inte är intresserad av ny skyddstillsyn bestäms påföljden till fängelse.