Försökte smita från polisen – åtalas

Lerums kommun

För att komma undan polisen körde mannen sin motorcykel i hög hastighet och så vårdslöst att han nästan krockade med en mötande personbil. Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafik.

Det var i slutet av april som mannen försökte att köra ifrån polisen. Detta enligt en stämningsansökan som har lämnats in till Alingsås tingsrätt. Färden ska ha gått bland annat på länsväg 190 i Lerums kommun.

Mannen ska ha kört fortare än hastighetsbegränsningen och bland annat ha kört om en lastbil med släp i ett krön utan sikt mot mötande trafik. Vid ett tillfälle ska mannen ha genat så snävt i en kurva att han nästan kolliderade med en mötande personenbil. Han ska även ha kört mot stopplikt och på fel sida av en refug.

Den åtalade mannen, som är i 25-årsåldern, har enligt stämningsansökan erkänt brott.