Körkortslös påstod sig vara annan person – åtalas

Lerum

När mannen stoppades bakom ratten visade han upp en annan persons körkort. Det påstår i alla fall åklagaren som nu åtalar honom för bland annat missbruk av urkund.

Det var i mitten av januari i år som polisen genomförde en trafikkontroll vid Hulanmotet. En man i 20-årsåldern, som själv saknar giltigt körkort, stoppades av polisen när han satt bakom ratten på en bil. Vid kontrollen påstod mannen, enligt åklagaren, att han var en annan person. Han ska även ha visat upp denne persons körkort.

Nu åtalas mannen för missbruk av urkund och falsk tillvitelse. Då han tidigare ertappats med att ha kört bil utan körkort, åtalas han även för grov olovlig körning. Mannen står även åtalad för att ha använt dopningsmedel.

Han nekar till samtliga brott.