• Foto: Per Anger
  • Foto: Per Anger

Lösa stenar på Wamme bro

Lerum

Några stenar har rasat ned från Wamme bro i centrala Lerum.
Kommunen är medveten om problemet och kommer att åtgärda stenarna.

En person hörde av sig till Lerums Tidning och berättade att ett antal stenar hade lossnat från Wamme bro i centrala Lerum. Personen undrade varför Lerums kommun inte åtgärdade bristerna och menade att kommunen borde sätta upp en varningsskylt för de som passerar under bron i till exempel kajak.

LT tog kontakt med Lerums kommun för att undersöka saken. Martin Carlsson arbetar på projektenheten. Han skriver i ett mejl till LT att han hade jouren den 15 juni och då fick ett samtal om att stenar hade lossnat i kanten till Wamme bro.

”Tog ner resten”

– Jag åkte då dit och insåg att någon sparkat ner några stenar som var lösa, jag tog ner resten som var lösa för att just inte någon som passerar under bron skulle få dem på sig. Jag anser därför att vi ej behöver skylta upp på bron, skriver han i mejlet.

Stenarna som lossnat har enligt Martin Carlsson ingen påverkan på brons bärighet och kommer att åtgärdas vid ett senare tillfälle i samband med att kommunen utför andra åtgärder på bron.