Läsarbild: Peter Martin

Man anhållen efter stugbrand

Lerum

En man sitter anhållen misstänkt för att ha tänt eld på en stuga. Enligt polisen var det stor risk att branden skulle sprida sig.

Strax före klockan 22 på söndagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en adress mellan Lerum och Jonsered med anledning av en förmodad brand i terrängen. Det visade sig vara en stuga alldeles intill Aspen och järnvägsrälsen som brann.

En man ska ha setts tända eld på stugan med hjälp av en bensindunk. Han försökte att fly genom att paddla iväg i en liten båt utrustad med bara en åra, men stötte på motstånd från allmänheten. Fyra privatpersoner i två olika båtar satte stopp på hans flyktförsök, berättar en person som LT varit i kontakt med och som bevittnade händelsen.
Personerna i de två båtarna ska ha blockerat mannens båt när han försökte paddla iväg. Mannen försökte då att ta sig i land igen, men även då satte de rådiga privatpersonerna stopp.

– De drog iväg båten längre ut i sjön så att han inte skulle kunna ta sig därifrån. Till slut klädde han av sig och hoppade i vattnet och men då kom polisen och tog upp honom, säger personen till LT.

Så småningom kom räddningstjänsten i en båt. Med sig hade de poliser som kunde gripa mannen. Han sitter nu anhållen, misstänkt för mordbrand. Det är en man i 55-årsåldern som är känd av polisen sedan tidigare.

Byggnaden blev totalförstörd. Enligt polisen var det stor risk att branden skulle sprida sig. Tågtrafiken fick stoppas tillfälligt under tiden släckningsarbetet pågick.