• Foto: Fredrik Aremyr
  HELA GÄNGET. Snacka om ren och sann glädje, när revanchen var ett faktum.
 • Foto: Fredrik Aremyr
  CORTEGE. På en busscabriolet färdades LIS F16-tjejer genom Göteborg. Tjejerna sjöng ut sin glädje och fick motta åskådarnas jubel.
 • Foto: Fredrik Aremyr
  PUSS PÅ DIG. Guldpokalen fick ett varmt mottagande av de vinnande tjejerna.
 • Foto: Fredrik Aremyr
  MYCKET FOLK. Gamla Ullevi fylldes av åskådare. Många av dem lerumsbor och sanna suportrar.

Överlyckliga efter vinst i Gothia Cup

Fotboll

Flickorna i LIS F03 tog i lördags sin femte pokal i Gothia Cup, när de på ett folkrikt Gamla Ullevi besegrade danska Viborg Q med 2-0 i G16-klassen.
Förra året blev det silver, men i år fick laget revansch och tog hem guldet.

– Hela veckan har varit fantastisk och både jag och tjejerna är naturligtvis superglada och lyckliga, säger huvudtränaren Martin Karlsson.

– Inställningen inför den här cupen har varit att vi skulle vinna och vi trodde på seger. Det har varit många små gupp på vägen, men jag tror att inställningen i laget gav oss vinst.

I finalen mötte LIS danska Viborg Q, som under resans gång visat sig vara ett bra fotbollslag, men Martin Karlsson säger att hans tjejer började matchen stabilt och hade bra koll de första tio minuterna. Därefter kom danskorna tillbaka och hade lite mer boll än tidigare.

– Det var skönt när det blev paus, konstaterar Karlsson.

LIS-tjejerna var fortsatt positiva under pausen och när matchen väl var igång igen hade danskarna svårt att ta sig fram. LIS tog vara på sina chanser och med 20 minuter kvar satte Hanna Wijk det förlösande skottet och tio minuter senare satte Alice Söndergaard 2-0

– Båda målen var jättefina och de som alla andra gjorde en väldigt fin match. Vi hade chans på ytterligare ett mål, som tog i ribban.

– I andra halvlek hade vi bra koll och egentligen skapade de andra ingenting framåt. Efter de där målen var det klart.

På frågan om Martin Karlsson vill lyfta fram någon speciell stjärna, svarar han att alla i truppen varit med och bidragit till segern.

– Det är svårt att lyfta fram någon för de här tjejerna har en lagkänsla och är ett sammansvetsat gäng. De hjälps åt och det är en stor styrka.

– I år har vi haft ett fantastiskt försvarsspel och bara släppt in två mål. Mittbackarna och anfallsspelarna har också varit fantastiskt bra. Vi är ett lag som faktiskt alltid gör mål.

I fjol förlorade tjejerna finalen mot Hammarby, men har sedan tidigare år även tre bronsmedaljer.

– Även förra året hade vi goda chanser att vinna, men förlorade på straffar. Nu hade vi fokus på att vinna och det kan varit det som var avgörande.

När laget fått ta emot hyllningar på Gamla Ullevi åkte de genom Göteborg i en busscabriolet. Tjejerna sjöng så det skrålade och publiken utefter gatorna hyllade dem. Som avslutning på dagen firade laget tillsammans med släkt och vänner.