Polisen varnar för bedragare

REGIONEN

Polisen i Göteborg går ut med en varning för telefonsamtal från bedragare. Detta efter man fått in flera anmälningar under dagen där äldre blivit utsatta för bedrägeriförsök eller stölder.

På sin hemsida skriver polisen att man vid minst tre tillfällen under dagen fått vetskap om att personer ringt upp kvinnor mellan 60 och 86 år. De som ringt har uppgett sig vara från polisen och har på olika sätt uppmanat offren att lämna ifrån sig värdeföremål när polisen kommer till deras hem.

Av de tre anmälda tillfällena har bedragarna lyckats få ett offer att lämna ifrån sig värdeföremål. Vid de övriga två händelserna avvisade offren samtalen och tog kontakt med polisen.

Gemensamt för samtalet är att de uppringande personerna har talat polska. Polisen tror att det kan finnas fler fall som man ännu inte känner till, och varnar allmänheten för telefonsamtalen.

De drabbade är bosatta i olika stadsdelar av Göteborg. Två av fallen rubriceras som försök till bedrägeri och ett av fallen som fullbordat bedrägeri. Fallen har anmälts mellan klockan 11.43 och 14.00.